понеділок, 2 грудня 2019 р.

Маршрут безпеки


Зображення
До дня порозуміння з ВІЛ - інфікованими в Клубівському ліцеї імені Олега Довгого для учнів старших класів було проведено інтерактивну  виставку "Маршрут безпеки".
Даний маршрут націлений на профілактику ВІЛ/СНІДу та ІПСШ. Мандрівка за маршрутом складалася з п'яти станцій: "Шляхи передачі ВІЛ", "ВІЛ/СНІД: запитання і відповіді" "Захист від ВІЛ, ІПСШ та засоби контрацепції", "Твоє життя - твій вибір",
 "Поруч з тобою."
    Основне завдання Маршруту безпеки полягає у підвищенні рівня обізнаності дітей щодо   інфікування ВІЛ та ІПСШ, у започаткуванні процесу зміни особистостої поведінки на більш захищену.
    Цікавою особливістю Маршруту безпеки є те, що на його станціях працюють фасилітатори - учні старших класів, які   отримали навички роботи за цією методикою. Навчання фасилітаторів тривало протягом жовтня-листопада, і ось напередодні  Всесвітнього дня порозуміння з ВІЛ-інфікованими відбувся їх дебют -   було проведено інтерактивну виставку  "Маршрут безпеки" для учнів старших класів.
За результатом вихідного анкетування учасників проведеного заходу з'ясувалося, що інформація, запропонованв під час Маршруту безпеки, була новою і корисною для більшості старшокласників, які завітали на виставку. Отже наша робота щодо підготовки і проведення Маршруту безпеки не була марною, тому надалі ми плануємо ознайомити з Маршрутом безпеки не тільки учнів нашого ліцею , а й учнів шкіл нашого району.

Немає коментарів:

Дописати коментар